Større fleksibilitet ved eksport av grafer

Microdata.no gjør det nå mulig å eksportere grafer i flere format, samt foreta redigering i redigeringsverktøyet Vega.

Ved eksport av grafer hadde man tidligere bare valget å laste ned grafer som bilde (.png). Dette fungerer greit om man er 100% fornøyd med utseende til grafen. Men om man ønsket å foreta redigeringer eller skalere opp størrelsen uten begrensninger, var det ikke noe støtte for dette.

Vi har nå implementert mulighet til å velge mellom nedlastingsformatene .png (bildeformat) og .svg. Sistnevnte (Scalable Vector Graphics) er et standard filformat for visning av todimensjonale bilder som lar deg skalere opp visningen så mye du ønsker uten tap av oppløsning.

Det er også mulig å velge «Åpne i vega-editoren». Dette vil åpne det nettbaserte redigeringsverktøyet Vega Editor og la deg redigere den aktuelle grafen der. Der er det mulig å fikse på utseende og justere på det man ønsker. Etter fullført redigering har man i tillegg mulighet til å lagre resultatet som .png, .json, .svg, .pdf og .html.

Hold musepeker over graf og klikk på eksport-knappen
Flere valgmuligheter ved eksport av figur
Redigering av figur i Vega-editor

Man redigerer i Vega ved å justere på de ulike verdiene i venstrevinduet, for deretter å klikke på «Run»-knappen øverst. Da tegnes grafen opp på nytt med de nye innstillingene. Til slutt kan grafen lagres ved å klikke på «Export»-knappen.