Få kodehjelp også i skriptmodus

Analyseverktøyet har to hovedmoduser; kommandolinje og skript. Nå har også skriptmodus fått støtte for interaktiv kodehjelp. Dette gjør det mulig å jobbe mer informert og effektivt i skriptmodus.

Det beste fra kommandolinjen nå i skript

Mange erfarne microdata.no-brukere foretrekker å jobbe i skriptmodus fordi man der har bedre overblikk og enklere kan gjøre endringer andre steder enn på siste linje. Frem til nå har imidlertid skriptmodus hatt begrenset støtte for kodehjelp (forslag til variabler, kommandoer og opsjoner) sammenlignet med kommandolinjen.

Fra og med i dag har også skriptmodus fått interaktive hjelpemidler som gjør det mye enklere å skrive korrekte skript. Hjelpemidlene kommer til syne når du begynner å skrive, og viser deg relevante valg og dokumentasjon (kommando-syntaks, parametre, variabelmetadata) i skjermbildet. Du får også hjelp til å velge bl.a. databankversjon og datoer innenfor gyldige alternativer eller tidsspenn, velge blant variabler du selv har importert/skapt, m.m.

Syntakssjekk før du kjører skriptet

Ved hjelp av tastekombinasjonen [ALT + l] (liten L) kan du få kjørt en syntakssjekk på skriptet før det kjøres. Denne sjekken finner vanlige feil som det kan være greit å luke ut før lange skript settes i gang.

Illustrasjon som viser eksempel på feilmelding fra syntakssjekk.

Få hjelp med hurtigtaster i skriptmodus

Hvis du klikker på ikonet ? i menyen, får du tilgang til dokumentasjon av alle hurtigtastene og snarveiene som er tilgjengelige i skript-modus. [Ctrl + Enter] er f.eks. veldig kjekk å vite om.